Wednesday, January 7, 2015

Cara - cara Untuk Menguji Kelajuan Blog

Assalamualaikum ..

Harini aku nak ajar korang cara untuk test speed blog korang loading .. Pembaca2 blog , termasuklah aku , x suka blog yg ambil masa yg lama untuk loading .. Kalau baca kat phone , data pon akan cepat habis kalau saiz blog korang tu besar .. So , korang boleh pergi ke laman web Pingdom untuk test speed website korang .. Maklumatnya , termasuk la setiap detail yg ad kat blog korang .. Kat bawah ni , aku sediakan result test blog aku .. Check it out .. Huhu ..

tekan gambar untuk besarkan


Lepas check tu , kalau nak laju lagi blog korang , buang lah pape yg patut .. Kebiasaannya , mende yg mencantikkan blog yg menyebabkannya menjadi lambat .. Ok .. Bye , Assalamualaikum .

0 comments:

Post a Comment