Wednesday, January 7, 2015

Javascript Supaya Blog Tidak Boleh DiCopy

Assalamualaikum ..

Harini aku nak wat tutor , camne nak wat blog tidak boleh di copy contentnya .. Aku x buat pon kat blog aku btw ..

Step 1 : Bukak Dashboard korang .. Pergi ke layout .. Tekan add gadget ( kat mana2 je ) ..

Step 2 : Pilih " HTML/Javascript " ..

Step 3 : Paste kan code di bawah ..



tekan gambar untuk besarkan
 

Step 4 : Save and bla bla bla ..

DOne ..

p.s. Bile aku ad mase , aku akan huraikan , kenapa dan contoh bergambar .. Aku tgh study addmath :3

2 comments:

  1. Sebenarnya kalau orang nak curi sangat arikel atau nak kopy sangat senang aje..walaupun guna trick ni..mereka just disable javascript di browser mereka dah boleh kopy.kecuali guna trick ini dan buat lagi satu trick iaitu "site can't read if javascript has disable". :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu untuk blogger pro je .. Kalau noob macam aku , memang sampai sudoh dokleh .. Huhu .. Bro or sis ni yg top pingje kan ?

      Delete