Friday, December 19, 2014

Tutorial : Install IDM ( Internet Download Manager )

Assalamualaikum .. 

Harini nak ajar satu lagi tutorial .. Iaitu , untuk install idm .. idm ni dapat melajukan download kita .. Aku suka guna idm ni , sebab internet kat Chini ni slow kan .. So , ia membantu la .. Ni link untuk download idm paling latest ., Kalau cari kat warez jumpa jugak =)  Link download

First : Lepas download , tekan button mouse yg kanan , dah pilih extract to " Internet Download Manager 6.21 Build 17/ "
tekan gambar untuk besarkan

Dalam tu terdapat dua folder , satu note , dan satu file html ( internet shortcut ) .. Tekan open yg folder nama " setup " ..


Open " idman621build17f.exe " .. 


Follow semua langkah dalam setup tu sampai finish ..


Tekan finish ..


Dia akan keluar error window gitu ( sebab xde nombor siri ) .. pangkah je mende alah tu ..


Akan keluar pulak registration form .. Pangkah jugak ..


Pastu bukak folder crack ..


Copy seme mende dalam tu ..


Pastu , pergi kat program files .. ( sebab aku guna 64 bit , ada program files x86 .. ) 


Cari folder nama internet download manager dlm tu , tekan open .. Paste mende tadi dalam ni .. Pastu buat mende dlm gambar tu ( tick box kecik ) , and tekan copy and replace .. 


Pastu , cari mende yg aku highlight tu , tekan la yg mana sama ngan sistem korang .. Macam aku , 64 bit , aku tekan la 64 bit .. 


Done .. Kalau x lepas , atau ad sebarang pertanyaan , sila tanya di ruangan comment .. Sekian untuk post kali ini .. Bye Assalamualaikum ..

Edited : Kalau link down , comment .. I'll reupload A.S.A.P

0 comments:

Post a Comment