Friday, May 22, 2015

BH

Assalamualaikum

Kerana sibuk dengan persekolahan and stuff , exam .. Aku terlupa nk update blog ( tak sempat actually ) .. Pastu , tiba2 , smpai satu email drpd sorang akak ni , dia gelar diri dia Kak Azma , setelah men"stalk" whatsapp beliau , beliau sememangnya seorang yg cute , nah korang tgk dia punya email ni .. :-)

tekan kalau x nampak

Aku x tau nape aku lucky sgt , tulis blog bau setahun jagung , tu pon baru dua bulan .. Maybe rezeki aku kot .. Kalau masuk beb , selebriti baq ang .. Wakaka .. Aku x tau nk anta x , kang wat malu ja kat editor BH ni .. Hurm .. Kalau korang dpt gak peluang cmni , korang buat x ? Hahahaha ..

Sampai sini je maybe , homework byk :'( .. Bye , Assalamualaikum :*

Saturday, February 21, 2015

Mindset Tesdnim

Assalamualaikum ..

Dua bulan kebelakangan ini , aku diselubungi kerja rumah yg menimbun setinggi gunung .. Kalau senang aku xde la kesah sangat .. Ni , bapak susah .. Jadi , inilah apa yg ingin aku ceritakan di sini .. Seperti tajuk yg aku tulis di atas " MINDSET " .. Maksud perkataan ni bese2 je .. Walaupun nampak macam cool je , tapi x pon.. Aku x tau nak terangkan mindset ni cmne .. Tapi , aku akan bagi contoh .. Mindset ni dari segi bahasa ( aku bahan je ) bermaksud " tetapan minda " .. Kalau dari segi senang nak paham , tgk contoh mindset yg aku akan tulis sebentar lagi .. Persoalannya , adakah mindset ini benar2 berkesan .. Mari kita lihat testimoni pelanggan.

Contoh 1 :

Teacher : Walaupun aliran sains ni macam susah , tapi pelajar2 x perlu takut .. Jangan pikirkan aliran sains ni payah.
Murid : Tapi cikgu ...
Teacher : Senang masuk matriks , bla bla , bla ( bagitau kelebihan semata2 ) jangan pikir addmath , kimia , bio , fizik itu payah murid2 , pikir senang , senanglah dia ..
Murid : Baik cikgu -_-

Ha , korang paham belom apa itu mindset .. Aku harap korang paham r , aku tulis time cuti bulan 3 lak .. Homework bersepah ag , cuti dah nak abis .. Hado .. K ah , Wabillahitaufik .. Eh2 , aku x habis citer ag tentang mindset .. So , bg korang , mindset ni betul2 berkesan or x ?? Setelah aku buat kajian , mindset ni x berkesan , ia  cuma rekaan bg membuat org menjadi kurang siuman seperti cakap dengan telepon , isap dadah .. Haha , aku high ni .. Bye , Assalamualaikum.

Friday, January 23, 2015

Kehilangan Kawan :'(

Assalamualaikum ..

Hari ni 23 January 2015 , adalah satu hari yg amat bermakna bagi aku .. Member2 sekelas aku telah mendapat tawaran ke Teknik Kuantan .. Mereka ialah , Luqman , Mad , and Haziq .. Aku lupa buat permohonan ke Teknik masa tu .. So , aku x dapat la pergi , sedih sangat2 .. Haha , btw , kehidupan perlu diteruskan , yg lepas jgn dikenang .. Patah tumbuh , hilang berganti .. Bla bla bla .. Ha , tadi aku tgk fb Muhammad Akmal ( bff aku , tapi dia x pindah =) ) aku nampakj gambar diorang petang tadi , walaupun x ajak aku .. Huhu lancau betol .. Tgk la muka sorang2 .. Nak ejas pon boleh ..

p.s : Yg pakai topi Luqman , Baju hitam Haziq , sorang ag Mad ..

klik untuk besarkan ye






Aku harap aku diberi kesempatan untuk jumpa diorang sebelum diorang g hari isnin ni .. Haha , ayat pasrah macam pindah ke Oversea je .. Ha , k ah .. Bye , Assalamualaikum ..(

Friday, January 16, 2015

Cara Release Stress Yang Amat Berkesan

Assalamualaikum ..
Salam sejahtera ..
Salam satu Malaysia ..
Salam satu Dunia ..

Today , I wanna talk about how to release our tension .. Well , as ya'll know , we will get depression from school , work , and people we meet .. So , if you still don't know how to release them .. You can follow my tips here ..

1. First of all , korang kene la dekatkan diri dengan pencipta korang ( and aku ) iaitu Allah SWT .. Korang boleh sembahyang sunat , berzikir , baca quran .. Macam2 lagi caranya .

2. Kedua , korang boleh dengar music yg korang minat .. Macam aku , aku suka metal and rock .. Kalau ad yg suka rock jugak , boleh la try dengar Metallica, Avenged Sevenfold and etc ..


3. Ketiga , kita boleh membaca buku , majalah , komik and seme jenis bahan bacaan .. Selain dapat menghilangkan rasa tertekan , kita juga dapat ilmu baru .. Kan bagus tu ..

4. This is my favourite .. Tips no 4 ni boleh untuk seme orang , x kira bangsa , agama , dan jantina .. Kecuali , batak hot , hati tisu , alien ( caqap 84ha5a @lien ) .. Caranya ialah , korang LIKE page2 yg aku list kat bawah ni .. Mesti korang gelak x ingat dunia dan akhirat .. Tapi jangan over sangat baca page tu sampai lupa semayang .. Page pertama Amran Fans .. Page kedua .. KHK .. Sedikit description : Amran Fans ni ialah sebuah page yg bertemakan sarcasm , and lawak bodoh .. Kalau baca sekali , mesti LIKE terus .. Page KHK ni plak , page yg mmbahan orang .. Check it out sendiri ..



5. Then , korang boleh buat homework yg diberi oleh cikgu .. Kalau malas , xyah pon xpe ..

6. Buat blog , kalau korang jenis yg suka bercakap , ni cara yg effective .. Kalau break , boleh post , kalau banyak homework boleh post .. Terpulanglah org nak baca atau x .. Kan ?

7. Last but not least .. Korang g lah hang kat mana2 , ngan member2 .. Cara ni antara yg favourite aku la .. Walaupun duduk kampung , sekurang2 nya , aku lepak2 ngan member aku , kat tasik Chini ke .. Eh , cakap pasal tasik chini , korang confirm tau kan ? Dua tasik semula jadi .. Iaitu , tasik Chini , tasik Bera .. Ha , kat situ lah rumah aku .. Kalau ad yg citer pasal naga tu , setakat ni , xde ag orang kene telan ngan naga .. Huhu ..

Conclusion nya , korang jangan lah stress sangat ye .. Enjoy this life .. Bye , Assalamualaikum.

Monday, January 12, 2015

Kuiz Paling Susah Di Dunia

Assalamualaikum ..



Dua tiga hari yg lalu , aku sedang merayau2 di internet tanpa hala tuju .. Tiba2 , terlintas terlintas di minda ku ini , " i need something to impress my friend " .. Haha , pastu , aku meluru ke laman web google , dan mencari " hardest quiz in the world " .. Pastu jumpa la , katanya di create oleh Albert Einstein , ahli fizik yg terkenal dengan " e=mc2 " , kuiz tu payah gila2 , sampai aku fade up .. ANd cari jawapan kat google .. Huhu , kalau korang rasa hebat , boleh r try buat ..


" (15 clues, 1 question.)
(Read them carefully before you start thinking.)

There are 5 houses in 5 different colors.
In each house lives a person with a different nationality.
These 5 owners drinks a certain type of beverage, smokes a certain brand of cigar, and keeps a certain pet.
No owners have the same pet, smokes the same brand of cigar or drinks the same drink.
Here's the question once again: Who owns the fish?

The British lives in a red house.
The Swedish keeps dogs as pet.
The Dane drinks tea.
The green house is on the left of the white house.
The green house owner drinks coffee.
The person who smokes Pall Mall rears birds.
The owner of the yellow house smokes Dunhill.
The man living in the house right in the middle drinks milk.
The Norwegian lives in the first house.
The man who smokes Blend lives next door to the one who keeps cats.
The man who keeps horses lives next door to the man who smokes Dunhill.
The owner who smokes Blue Master drinks beer.
The German smokes Prince.
The Norwegian lives next to the blue house.
The man who smokes Blend has a neighbor who drinks water. "

Ni kuiz nya , sape dapat jawapan , komen la .. Jangan fade up k ..

Bye , Assalamualaikum ..

Sunday, January 11, 2015

Kpop Mengawan Atas Pentas

Assalmualaikum ..

Esok aku dah sekolah , x dapat nak post time tgh hari dah .. But , hari ni ad satu mende menarik nak share .. AKu x nak fitnah2 , x nak gaduh2 , x nak marah2 , tapi , apabila umat ME-LAYU menjadi haiwan .. Ini lah jadinya .. Credit : Pencuri Movie ( fb) , JKKK Fan Club ( fb ) .. Haritu ka ckp korea x sentuh puan kan ?










Bye , Assalamualaikum ..

Saturday, January 10, 2015

13 Krew Kapal Terbang Dipecat Kerana Gambar Ini

Assalamualaikum .. 


          13 orang krew kapal terbang " United Airlines " yg akan terbang dari San Francisco Ke Hong Kong telah dipecat kerana enggan bekerja untuk perjalanan itu .. Mereka berbuat sedemikian selepas ternampak tulisan yg berbaur ugutan pada badan kapal terbang itu.

          Semasa kapal terbang itu sedang bersedia untuk berlepas , krew itu ternampak dua gambar dan dua tulisan yg menyebabkan mereka berasa takut untuk menaiki kapal terbang itu.. Satu gambar itu menunjukkan muka tersenyum " :) " , manakal satu lagi muka terseyum sinis ..
         
          Sekian dilaporkan oleh saya , laporan dipetik dari CNN dan diubahsuai kedalam bahasa melayu oleh saya ..

~ Den Hafiz

Hari Pendaftaran Sekolah

Assalamualaikum ..

Harini aku rase happy semacam je .. Huhu , tadi baru g daftar sekolah .. Best dapat jumpa member .. Walaupun masing2 x matured lagi ( huhu ) .. Tapi , aku x nak cakap ngan puan tahun ni .. Sebabnya , yg result pt3 tu , punca puan r .. Korang doakan aku berjaya k .. Tahun ni aku just nak tumpu pada SPM , B and G .. ( B dan G tu teka la mende ) .. Ni aku gambarkan perbezan antara laki and puan ..


Bye , Assalamualaikum ..


Friday, January 9, 2015

Apabila Kpop-ers Berbicara

Assalamualaikum ..

Pagi - pagi pergi ke kerja
Pergi kerja lalu kot jalan raya
Korea plastik korang duk puja
Cakap tah pape bila berbicara

Ini lah pantun yg sesuai untuk post dibawah ini .. Credit : KHK


First of all , eyeliner bukan celak kay .. Nabi suh pakai celak , bukan eyeliner .. Untuk kita kire besar kemungkinan untuk dia masuk islam juga adalah sama besar kemungkinan untuk ka masuk kristian cam korea , kan ? Ka tau ke diorang hormat or x ? Ka pandai bahasa korea , x bermakna ka tau seme tentang mereka .. Yg bab merempit and merokok tu , cmne tau ? Pernah g korea ? Ka ckp diorang ad agama , kalau ka nak tau , ramai korean ialah kristian and atheist , tau dok atheist tu pe ? XDE AGAMA .. Abah kau x sentuh puan selagi x kawin , pernah tgk citer korea ? Kalau ka maksudkan sentuh tu berjimak .. Ka ad pakwe korea ? Xde kan ? Aku harap beliau sampai ke blog aku .. Huhu .. Nabi pakai celak time tdo je .. Ka ingat ikut satu sunnah nabi terus masuk syurga ? Last but not least .. Nape ka x doa metalhead masuk islam ?? Lagi tebal " EYELINER " nya .. Peace no war sis .. Bye , Assalamualaikum..

p.s. Aku nampak copy paste , tapi asal copy mende yg bangang ?

Sorry keras sikit malam ni .. Huhu ..